Idræt B – Psykologi C

  • Er det altid sundt at dyrke idræt?
  • Hvilke forhold har betydning, når et team skal toppræstere?
  • Hvad vil det sige at være træningsafhængig, og hvordan påvirker det udøverens liv?

I denne fagpakke er kropskultur, sundhed, samarbejde og præstation centrale omdrejningspunkter. Du vil få indblik i og erfaring med forskellige træningsformer af både krop og psyke. Du vil praktisk og teoretisk blive udfordret i samarbejde og teambuilding. Idræt og psykologi samarbejder bl.a. om emner som konflikter i relationer, trænings- og kropskultur, identitet, pædagogik og stress.

Vi tager ud af huset på aktive besøg på fx en idrætshøjskole, og vi ser nærmere på testcentre og analyser på hospitaler.

Praktik

Du skal i praktik, og mulighederne er mange. Det kunne fx være i politiet, i militæret eller i fitnessbranchen. I uddannelsessektoren kunne du fx komme i praktik på lærer-, pædagog- eller fysioterapiuddannelserne.

Valgfag

Du skal vælge mellem biologi, kemi, matematik, mediefag (kun hvis du har valgt mediefag som kunstnerisk fag), naturgeografi, religion eller samfundsfag (alle på B-niveau).

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Se oversigten på Uddannelsesguiden/adgangskortet. Husk at nogle valgfag udvider dine muligheder. Prøv at taste valgfaget ind i oversigten i linket.

‹ Tilbage til fagpakker

Læs mere