20 lærere på Himmelev Gymnasium er i år indstillet til Politikens Undervisningspris. Det er landsrekord - og endda for andet år i træk!

Til dagligt mærker vi det også. At der er et særligt bånd mellem eleverne og lærerne på skolen. Måske skyldes det, at vi som skole ikke er større end, at alle på en eller anden måde kender alle. Måske handler det også om, at vi aktivt og bevidst netop arbejder med relationer og tolerance og nærvær på skolen. Nu ser vi det med al tydelighed i de mange indstillinger. Det er med stor stolthed, at vi kan konstatere, at ikke mindre end 20 af vores dygtige og engagerede lærere er indstillet til Politikens Undervisningspris.

Det er eleverne, der har indstillet deres lærere og med hver indstilling følger en motivation og et konkret eksempel fra undervisning. Og det er da også især relationen mellem lærer og elever, der fremhæves, men også evnen til at gøre undervisningen interessant og relevant, at variere undervisningsformerne og fx inddrage moderne medier nævnes af eleverne som særlige kvaliteter hos Himmelevs lærere.

Elevrådsformand Kezia Fuglø Gregersen 3.z siger følgende: "Det, som i min optik gør en god lærer, er høj faglighed, autenticitet og interesse, og med interesse mener jeg både for det pågældende fag såvel som for eleverne. Relationen mellem lærer og elev er utrolig vigtig, fordi lærerens tilgang til både faget og eleven, er af kæmpe betydning for elevens personlige motivation og interesse for faget. Når vi på Himmelev endnu engang slår rekorderne for antallet af indstillede lærere, vidner det om, at vi har nogle lærere, som udover faglig dygtighed besidder evnen til at møde os elever i øjenhøjde og derved skabe trygge rammer for læring samt smitte os med deres egen interesse for fagene."

Stort tilllykke til alle de indstillede.

Du kan læse mere om Politikens Undervisningspris og se de indstillede her >