• Fortjente Bob Dylan at vinde Nobelprisen i litteratur?
  • Hvilken samfundsudvikling i England ansporede punkens opståen?
  • Hvilken rolle spillede musikken i kampen for borgerrettigheder i USA i 1960erne?

Denne studieretning er for dig, der elsker musik og samtidig gerne vil arbejde videre med engelsk på et højt fagligt niveau. Begge fag arbejder meget varieret, og du vil komme til at være både teoretisk og praktisk.

Du får en bred viden om USA, Storbritannien og andre dele af den engelsktalende verden fx Indien, Australien og Nigeria. Du vil blive en del af Himmelev Gymnasiums aktive musikliv, for vi laver selvfølgelig både forårskoncert og optræder ved de store begivenheder på skolen.

Samarbejdet mellem musik og engelsk giver mulighed for at se nærmere på musikkens rolle i en bredere samfundsmæssig og historisk sammenhæng.

Vi tager ud af huset og deltager i forskellige musik- og teaterbegivenheder, og så er der også en særlig musikhyttetur på programmet, hvor vi under lidt mere uformelle former kan fokusere på et særligt emne.

Det er ikke en forudsætning, at du kan synge og spille i forvejen, men det er selvfølgelig en fordel.

Valgfag

1 naturvidenskabeligt valgfag på B-niveau (biologi, fysik eller naturgeografi) samt 2 valgfag på mindst C-niveau, fx retorik C og samfundsfag B.

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Se oversigten på Uddannelsesguiden/Adgangskortet. Husk at dine muligheder kan udvides med dine valgfag. Prøv at taste valgfagene ind i oversigten i linket.

‹ Tilbage til studieretninger