Naturvidenskab

  • Hvorfor skal man have solen i ryggen for at kunne se en regnbue?
  • Hvordan virker en laser?
  • Hvad bestemmer farten i en kemisk reaktion?

I denne studieretning får du matematik på det højeste niveau og vil komme til at arbejde med mere komplicerede emner som fx differentialligninger og rumgeometri. Du vil både få fysik og kemi på B-niveau og har derfor mulighed for at vente lidt med at beslutte, om du vil specialisere dig i enten det ene eller det andet fag, eller om du vil tilvælge noget helt andet.

Du kommer til at arbejde en del i laboratoriet, hvor vi fx efterprøver forskellige naturlove, og du vil blive trænet i databehandling af større datamængder. I fysik fokuserer vi bl.a. på Newtons love i anvendelse, kernefysik og energiproduktion i stjerner. I kemi ser vi fx på kemi i industrien og enzymers betydning for reaktionshastigheden.

Vi besøger uddannelsessteder som H.C. Ørsted Instituttet ved Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), men kan også tage på ekskursion for at se på arkitektur eller besøge virksomheder.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år her >

Valgfag

1 valgfag på A-niveau, fx fysik A eller engelsk A samt 2 valgfag på mindst C-niveau, fx samfundsfag B og informatik C

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Se oversigten på Uddannelsesguiden/Adgangskortet. Husk at dine muligheder kan udvides med dine valgfag. Prøv at taste valgfagene ind i oversigten i linket.

‹ Tilbage til studieretninger

Læs mere