Sprog

  • Hvorfor er engelsk blevet verdens vigtigste kommunikationssprog?
  • Hvorfor foregår mange af Shakespeares dramaer i Italien?
  • Hvordan kan det være, at ca. 60% af alle engelske ord stammer fra latin?

Hvis du elsker at beskæftige dig med sprog og kultur, så er denne studieretning noget for dig. Du lærer et nyt og spændende sprog, italiensk, og får mulighed for at styrke dine engelskkundskaber betydeligt.

De tre studieretningsfag giver dig indsigt i Europas og i de engelsksprogede landes kulturelle og historiske forhold. Du kommer til at arbejde med de moderne sprogs oprindelse og udvikling og bliver knivskarp til grammatik. Du vil få sproglige kompetencer og kulturel viden, der giver dig de bedste forudsætninger for at begå dig internationalt i en globaliseret verden.

Der vil være fokus på forskellige tværfaglige emner, fx renæssancen i Italien og i England, indvandring, den amerikanske og den italienske mafia, sports- og madkultur. Studieturen i 2.g bruges ofte til at besøge et af de lande, hvor sprogene tales eller til at komme på udveksling med gymnasiet i Trieste, Italien, som vi har samarbejdet med i mange år.

Himmelev Gymnasium er det eneste gymnasium i Roskilde, der kan tilbyde italiensk.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år her >

Valgfag

2 valgfag på B-niveau, fx samfundsfag B og religion B samt 1 valgfag på mindst C-niveau, fx retorik C.

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Se oversigten på Uddannelsesguiden/Adgangskortet. Husk at dine muligheder kan udvides med dine valgfag. Prøv at taste valgfagene ind i oversigten i linket.

‹ Tilbage til studieretninger

Læs mere