Sprog

  • Er du til leg med sjove tyske ord som Schwarzwalderkirsch, Feurzangenbowle og Weihnachtsmärkte?
  • Er du vild med det farverige og punkede kulturmekka Berlin?
  • Vil du gerne blive bedre til to fremmedsprog, som begge er stærkt efterspurgte i erhvervslivet?

Så er denne studieretning sikkert noget for dig. Engelsk er det vigtigste internationale sprog i den globaliserede verden, og tysk er vores vigtigste nabosprog. Du vil få et solidt fundament for internationale udfoldelser med fokus på kommunikation og sprogbevidsthed og måske endda opnå en større forståelse af, hvem du selv er gennem mødet med to store landes spændende kultur og historie.

Fra fredsskaberen Willy Brandt til vore dages ÜberMutti Angela Merkel. Fra Alexander Platz til Reichstag. Tyskfaget udvikler sig stadig fra sine rødder, som vi ser dem hos Goethe, Kant og Brecht, til de hektiske beats fra en af Europas vigtigste metropoler; Berlin.

Du vil få mulighed for at komme på en ekstra lille studietur – ud over turen i 2.g. Tyskland og i særdeleshed Berlin ligger jo så tæt på. Det samme gør den gamle Hansestad Lübeck, som vi ofte besøger på juletur.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år her >

Valgfag

1 naturvidenskabeligt valgfag på B-niveau (biologi, fysik eller naturgeografi) samt 2 frie valgfag på mindst C-niveau, fx psykologi C og religion B.

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Se oversigten på Uddannelsesguiden/Adgangskortet. Husk at dine muligheder kan udvides med dine valgfag. Prøv at taste valgfagene ind i oversigten i linket.

‹ Tilbage til studieretninger

Læs mere