Biologi B – Psykologi C

  • Har du lyst til at arbejde inden for sundhedsområdet som fx fysioterapeut, sygeplejerske eller pædagog?
  • Ønsker du en fagpakke, der kobler sundhedsfaglig og psykologisk viden med din hverdag?
  • Er du interesseret i aktuelle emner som sund kost, livsstilssygdomme, stress og perfektionskultur?

HF-Sundhed er for dig, der gerne vil tæt på menneskets sundhed. I Biologi B kommer du til at lære om kroppens funktioner, sundhed og miljøet. I Psykologi C får du viden om menneskets psykiske udvikling, identitetsdannelse, gruppepåvirkning, stress og udvikling af robusthed. Der er kort sagt fokus på mennesket - fra det enkelte molekyle i kroppen til vores sociale relationer.

Vi arbejder med varierende arbejdsformer, der knytter teori og praksis sammen. Det betyder, at vi bl.a. laver forsøg og tager på feltture ud i naturen. Vi tager også på ture til fx Den Blå Planet og Zoologisk Have, hvor vi laver undersøgelser af dyrenes adfærd og deres evolution. Du kommer selv til at arbejde på mange forskellige måder i undervisningen. Blandt andet kommer du til at lave dine egne medieproduktioner, hvor du arbejder med sundhedsfaglig formidling. Det kunne være en film eller podcast om forholdet mellem livsstil, stress og sundhed.

Valgfag

Du skal vælge mellem dit kunstneriske fag, kemi, matematik, naturgeografi, religion eller samfundsfag (alle på B-niveau).

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Fagpakken HF-Sundhed giver adgang til alle professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelserne. Det kunne fx være bioanalytiker, sygeplejerske eller jordbrugsteknolog.

Få overblikket på Uddannelsesguiden/adgangskortet/hf

‹ Tilbage til fagpakker