Kender du det, at du lige går glip af en vigtig pointe i historie, fordi du kom til at checke din mobil?

Vi ved det jo godt allesammen: Mobilen forstyrrer og distraherer, og fokus fjernes fra undervisningen. Selv med den bedste vilje kan det være svært at holde fingrene fra skærmen.

Du skal have bedst muligt udbytte af undervisningen, og det vil vi gerne hjælpe dig med. Derfor bruger vi mobilrammen i 1.g, 1.hf og 2.hf i alle timer. I 2.g og 3.g kan du også opleve at mobilrammen står fremme, hvis lærerne vurderer, at det er nødvendigt.

Når mobilen står i mobilrammen, bliver det nemmere at holde fokus på undervisningen og på de andre i lokalet. Af samme grund skal din computer også kun bruges, når det er relevant i forhold til undervisningen. En vigtig del af den studieforberedende undervisning handler nemlig netop om at anvende computeren, når det understøtter det faglige og fravælge den, når det tager fokus fra læringen.

Og det virker! Undersøgelser viser dels at mobil, computer og tablets faktisk hæmmer læringen (når de anvendes til andet end undervisning), dels at den sociale trivsel stiger, når mobilerne lægges væk. Og jo bedre man trives, jo mere lærer man.

Derfor skal it kun bruges, når der er et fagligt formål.

Det er altid op til den enkelte lærer at vurdere, hvornår computere og mobiler kan bruges.