”Viden er ikke noget værd, hvis den kun ligger på min computer,” siger klimaforsker og professor Sebastian Mernild. Han modtog DRs formidlingspris Rosenkjærprisen i 2018 for sin særlige evne til at formidle kompleks viden til befolkningen. Det viser, hvor vigtig kommunikation og formidling er blevet i det moderne samfund.

Himmelev Gymnasium er et moderne gymnasium, der flytter sig i takt med omverdenens udfordringer og samfundets behov. Vi har store ambitioner for skolen og for vores elever. Vi tør tale om den nye almene dannelse, så vi kan klæde vores elever på til et demokratisk informationssamfund, der kræver mere af sine borgere end nogensinde.

Det gør vi, fordi viden i nutidens informationssamfund optræder i mange former: epokegørende taler og litteratur, informative artikler, hjemmesider og videoer på YouTube. Men vi møder også misinformation og mangel på viden, så hvordan lærer vi at kende forskel på fake og fakta?

"Gymnasieskolen er i lige så høj grad dannelse, som det er uddannelse," udtalte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i efteråret 2020. Under overskriften ”Viden & Medier” tager vi viden og dannelse fra det almene gymnasium og tilsætter en moderne vinkel. Vi lærer dig systematisk de mest relevante moderne formidlingsformer - både så du kan bruge dem, og så du kan analysere dig frem til, hvordan de bliver brugt mod og med dig.

Derudover har vi vores helt egen Orange Scene midt i skolen, som bruges til elevpræsentationer, foredrag, elevrådsmøder, debatkonkurrencer, koncerter og meget mere. I januar 2022 har vores medielokale fået en seriøs makeover, således at vi nu kan prale af at have Roskildes måske lækreste tv-studie med state of the art udstyr, forskellige scener, greenscreen, klippe- og redigeringsrum og alt hvad du kan drømme om af redigeringsudstyr.
Midt på skolen ligger vores podcast- og lydstudie, hvor bl.a. skolens podcastgruppe Himmetalk optager.