På Himmelev Gymnasium får du en moderne og relevant almendannelse. Vi kalder det Viden & Medier.

”Viden er ikke noget værd, hvis den kun ligger på min computer,” siger klimaforsker og professor Sebastian Mernild. Han modtog DRs formidlingspris Rosenkjærprisen i 2018 for sin særlige evne til at formidle kompleks viden til befolkningen. Det viser, hvor vigtig kommunikation og formidling er blevet i det moderne samfund.

Himmelev Gymnasium er et moderne gymnasium, der flytter sig i takt med omverdenens udfordringer og samfundets behov. Vi har store ambitioner for skolen og for vores elever. Vi tør tale om den nye almene dannelse, så vi kan klæde vores elever på til et demokratisk informationssamfund, der kræver mere af sine borgere end nogensinde.

Det gør vi, fordi viden i nutidens informationssamfund optræder i mange former: epokegørende taler og litteratur samt informative artikler, hjemmesider og videoer på YouTube. Men vi møder også misinformation og mangel på viden, så hvordan lærer vi at kende forskel på fake og fakta?

"Gymnasieskolen er i lige så høj grad dannelse, som det er uddannelse" udtaler undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i efteråret 2020. Under overskriften ”Viden og medier” bevarer vi viden og dannelse fra det almene gymnasium og tilsætter en moderne vinkel. Vi lærer dig systematisk de mest relevante moderne formidlingsformer - både så du kan bruge dem, og så du kan analysere dig frem til, hvordan de bliver brugt mod dig.

Vi har vores helt egen "orange scene" midt i skolen, som bruges til elevpræsentationer, foredrag, elevrådsmøder, debatkonkurrencer, koncerter og meget mere. Vi har fået nyt medierum indeholdende et filmstudie med professionelt kamera, greenscreen og nye redigeringsmuligheder. Medierummet er i udgangspunktet åbent både i og uden for undervisningen. Der er også et nyt podcast- og lydstudie med helt nyt udstyr, hvor bl.a. skolens podcastgruppe Himmetalks optager.

Forstå fortiden

Dokumenter nutiden