”Viden er ikke noget værd, hvis den kun ligger på min computer,” siger klimaforsker og professor Sebastian Mernild. Han modtog DRs formidlingspris Rosenkjærprisen i 2018 for sin særlige evne til at formidle kompleks viden til befolkningen. Det viser, hvor vigtig kommunikation og formidling er blevet i det moderne samfund.

Himmelev Gymnasium er et moderne gymnasium, der flytter sig i takt med omverdenens udfordringer og samfundets behov. Vi har store ambitioner for skolen og for vores elever. Vi tør tale om den nye almene dannelse, så vi kan klæde vores elever på til et demokratisk informationssamfund, der kræver mere af sine borgere end nogensinde.

Det gør vi, fordi viden i nutidens informationssamfund optræder i mange former: epokegørende taler og litteratur, informative artikler, hjemmesider og videoer på YouTube. Men vi møder også misinformation og mangel på viden, så hvordan lærer vi at kende forskel på fake og fakta?

"Gymnasieskolen er i lige så høj grad dannelse, som det er uddannelse" udtalte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i efteråret 2020. Under overskriften ”Viden & Medier” bevarer vi viden og dannelse fra det almene gymnasium og tilsætter en moderne vinkel. Vi lærer dig systematisk de mest relevante moderne formidlingsformer - både så du kan bruge dem, og så du kan analysere dig frem til, hvordan de bliver brugt mod og med dig.

Vores lærere er nysgerrige på, hvordan virkeligheden kan trækkes ind i undervisningen og på, hvordan de kan blive endnu dygtigere. Vi vil fra skoleåret 2021/2022 bruge teams og delingsfunktionerne heri i alle vores klasser for at styrke læringen. Udover vores IT-vejleder Søren Lodberg (LO) har vi også to medievejledere: Rune Barløse Jensen (RJ) og Jeppe Larsen (LS).

Derudover har vi vores helt egen "orange scene" midt i skolen, som bruges til elevpræsentationer, foredrag, elevrådsmøder, debatkonkurrencer, koncerter og meget mere. Skolens medierum  har et lille filmstudie med professionelt kamera, greenscreen og nye redigeringsmuligheder. Medierummet er i udgangspunktet åbent både i og uden for undervisningen. Der er også et nyt podcast- og lydstudie med helt nyt udstyr, hvor bl.a. skolens podcastgruppe Himmetalk optager.

Forstå fortiden

Dokumenter nutiden