Folketinget har indgået en ny genåbningsaftale, som bl.a. omfatter elever på stx og hf. Og denne gang gælder aftalen også for Himmelev Gymnasium. Derfor åbner vi for fysisk undervisning på fuld tid for afgangseleverne fra fredag den 7. maj, mens skolens øvrige elever kan komme tilbage på fuld tid fra fredag den 21. maj. Velkommen tilbage til jer alle. Vi er så glade for, at I kan komme tilbage, og at afgangseleverne får lov at være på skolen den sidste tid inden eksamen.

Fysisk undervisning på skolen

Genåbningsplanen giver mulighed for at åbne helt for afgangseleverne allerede torsdag den 6. maj men for at sikre, at der er tilstrækkelig testkapacitet kan vi først åbne helt for afgangseleverne fredag den 7. maj.
1.g, 2.g og 1.hf har fortsat 50% fysisk undervisning og virtuel undervisning resten af tiden indtil den 21. maj.
Klasserne er fordelt således:

1.g og 2.g
Fysisk undervisning i lige uger

1.hf
Fysisk undervisning i ulige uger

Det fremgår af skemaet i Lectio, hvor og hvornår du har undervisning med fysisk fremmøde.

Krav om test

Der er fortsat krav om fremvisning af negativ coronatest for at kunne deltage i undervisningen. Din test må ikke være mere end 72 timer gammel. Himmelev Gymnasiums eget "testcenter" stiller superviseret selvtest til rådighed mandage og torsdage. Selvpodningen er skemalagt, så alle elever og lærere kan være dækket ind hele ugen. Hvis man ikke ønsker at benytte skolens testfaciliteter, skal man kunne fremvise negativt testresultat fra et eksternt testcenter. Både PCR-test og kviktest gælder. Negativt testresultat fra et eksternt testcenter må fortsat højst være 72 timer gammel.

Alle afgangseleverne vil blive testet på skolen i løbet af fredag den 7. maj.

Du kan finde dit nærmeste teststed på coronasmitte.dk

Restriktioner

Selvom vi nu har normalt fremmøde til fysisk undervisning og eksamen, skal vi stadig huske de anbefalede restriktioner.

Vi skal selvfølgelig fortsat følge myndighedernes retningslinjer, og det betyder bl.a. følgende:

• Du skal bruge håndsprit, når du ankommer til skolen, og hvis du skifter lokale i løbet af dagen.
  • Du skal holde afstand, hoste og nyse i dit ærme og i det hele taget tage hensyn og passe godt på dig selv og de andre. Det betyder fx at du skal huske at holde god afstand til de andre i køen i kantinen og undlade at give gensynskram, selvom det er fristende.

Opdateret 14/6-21 kl. 12:34