Så er vi gået ind i et nyt år på Himmelev Gymnasium. Vi kan heldigvis stadig være sammen omkring den almindelige fysiske undervisning, men det nye år byder også på nogle Covid-19-retningslinjer, som alle skal være opmærksomme på. Nogle kender vi i forvejen. Andre er nye i denne omgang.

Fremvisning af gyldigt coronapas

Du skal fortsat kunne fremvise gyldigt coronapas mandag, onsdag og fredag i 1. modul. Det er derfor en god idé med jævne mellemrum at tjekke gyldigheden af sit coronapas.

Hvis du har haft en positiv PCR-test inden for de seneste 14 dage, men er kommet ud af selvisolation, vil du ikke kunne fremvise gyldigt coronapas. I stedet skal du lave en individuel aftale med rektor Johnny Vinkel, der kan give dispensation, såfremt du er symptomfri og i øvrigt lever op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger ift ophævelse af selvisolation efter smitte.

Krav om mundbind eller visir på fællesområderne

Du skal bære mundbind eller visir på alle skolens fællesområder. Det gælder altså hjemstavne, gange, kantine, grønnegården, orange scene og biblioteket. Kravet om mundbind eller visir gælder ikke i undervisningen, og når du sidder ned og spiser i kantinen sammen med andre fra din egen klasse.

Bliv så vidt muligt sammen med din egen klasse

Undervisningen skal foregå i stamklasser og på allerede etablerede valghold og sproghold. Ved sidstnævnte skal du sidde sammen med andre fra din egen klasse i klasselokalet. Det gælder også, når du fx laver lektier i Mat Lab eller spiser din frokost i kantinen. Du skal så vidt muligt kun opholde dig sammen med andre fra din egen klasse.

Bliv testet to gange om ugen

Vi opfordrer til, at alle elever og ansatte bliver testet - enten PCR-test, kviktest eller selvtest - to gange om ugen uanset om man har gyldigt coronapas eller ej. Opfordringen gælder dog ikke, hvis du har været smittet inden for de seneste 12 uger.

Aflysning af sociale arrangementer

Indtil videre betyder smittetallene og restriktionerne desværre også, at vi må aflyse alle sociale arrangementer eller evt. omlægge dem til virtuelle arrangementer, hvor det giver mening. Således bliver næste Go' Morgen Himmelev torsdag den 13. januar et virtuelt event, mens Himmefester og andre sociale arrangementer er aflyst indtil videre.

Øvrige forholdsregler

Vi skal selvfølgelig alle blive ved med at vise hensyn og passe godt på hinanden.

• Husk den gode håndhygiejne
  • Host og nys i dit ærme
  • Hold til højre på gangene

Hvis du er smittet

Hvis du bliver smittet med coronavirus, er det vigtigt, at du giver skolen besked med det samme, så vi kan gå i gang med smitteopsporingen og kan aftale, hvornår du kan komme tilbage i skole igen. Kontakt rektor Johnny Vinkel på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring til skolens kontor på 46 75 74 44.
Du kan i øvrigt læse om de forholdsregler, du skal tage, hvis du tester positiv for Covid-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sst.dk/da/corona/Hvis-du-har-symptomer_-er-syg-eller-smittet/Hvis-din-test-er-positiv

Opdateret 3/1-2022 kl. 10:17