Himmelev-elever vinder førsteprisen på 20.000 kr og titlen Årets Bæredygtige Studerende på CoConference21!

Vi er super stolte af Maria 3.c, Luna 3.b, Elias 3.b og Mattis 3.b, der torsdag den 25. november overbeviste dommerne ved årets innovationskonkurrence CoConference21 om, at netop deres blik på en bæredygtig tilgang til affaldssortering kan bruges i virkeligheden. I et skarpt felt af finalister vandt vores 4 dygtige elever med et undervisningsforløb til folkeskolen om plastsortering, der på sigt skal gøre Roskildeborgeren endnu bedre til at affaldssortere. Det er vigtigt, fordi plast udgør en stor genanvendelsesressource, som i dag bare bliver brændt til varmeudnyttelse.

Med førstepræmien følger ud over en kontant belønning også et gratis selvstarter-kursus. Derudover skal gruppen nu samarbejde med ARGO om at gøre idé til virkelighed.

CoConference er en innovationsplatform, hvor virksomheder, organisationer og vidensinstitutioner mødes om at skabe bæredygtige løsninger til samfundsmæssige udfordringer. Himmelev Gymnasium er fast samarbejdspartner i CoroLab som arrangerer CoConference. Vi har i flere år deltaget i samarbejdet med vores innovations- og erhvervsøkonomihold.

I år var der 7 forskellige udfordringer, som vores elever kunne byde ind på med løsningsforslag. Vindergruppen havde arbejdet med ”Plastik er ikke bare plastik”, som var udbudt af ARGO. Du kan læse mere om udfordringen her: https://corolab.dk/wp/coconference/cochallenge/plastik-er-ikke-bare-plastik/

Kæmpestort tillykke til Maria, Luna, Elias og Mattis og til deres erhvervsøkonomilærer Rune (RJ)