Ansøgningsfristen til optagelse i skoleåret 2022-23 er tirsdag den 1. marts 2022

Du skal ansøge på www.optagelse.dk og her angive hvilket gymnasium, du ønsker. Vi anbefaler selvfølgelig, at du søger Himmelev Gymnasium som 1. prioritet. Det er nødvendigt, hvis du vil være sikker på at få en plads hos os.

Hvis du søger stx, skal du også angive hvilket 2. fremmedsprog (italiensk, tysk, fransk eller spansk) og kunstnerisk fag (billedkunst, dramatik, mediefag eller musik) du ønsker. Husk at du skal ønske musik som kunstnerisk fag, hvis du senere vil have enten Musik A - Engelsk A eller Musik A - Matematik A.

Hvis du søger hf, skal du angive hvilket kunstnerisk fag eller idræt, du ønsker. Hvis du regner med at søge HF - Uniform som fagpakke, skal du huske at vælge idræt allerede i din ansøgning.

Hvad sker der, når man har sendt sin ansøgning?

Hvis du har søgt om optagelse inden for tidsfristen, vil du modtage en kvittering i din e-boks den 16. marts 2022.

Fredag den 29. april 2022 sender vi et nyt brev til e-boks med oplysning om reservation af foreløbig plads. Brevet bekræfter, at vi har reserveret en plads til dig på Himmelev Gymnasium, hvis du fortsat opfylder optagelseskravene ved eksamen i juni.

Vi sender det endelige optagelsesbrev ud mandag den 27. juni. Her vil du også få en klasseliste og information om første skoledag. Det hele kommer også i e-boks. Herefter vil du modtage en velkomstfolder med helt almindelig post.

Og så skal du bare bruge sommerferien på at glæde dig til, at vi ses til første skoledag på Himmelev Gymnasium mandag den 8. august 2022.

Hvis du er i tvivl om noget, er du selvfølgelig meget velkommen til at skrive til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe på 4675 7444.

Optagelsesprøve

Hvis du ikke lever op til optagelseskravene, har du mulighed for at komme til en optagelsesprøve. De ordinære optagelsesprøver afholdes fredag den 10. juni og mandag den 27. juni. Ansøgere, der kan komme til optagelsesprøve, vil få en særskilt indkaldelse i e-boks senest 4 dage før prøven.

Du har mulighed for at komme til en tidlig optagelsesprøve allerede onsdag den 27. april, hvis du kommer fra en prøvefri skole eller ikke har fulgt fremmedsprogsundervisningen i det krævede omfang.

Venteliste

Hvis ansøgningsfristen bliver overskredet, så har du faktisk stadig mulighed for at søge om optagelse på Himmelev Gymnasium. Du vil i så fald blive skrevet på vores venteliste. Du skal søge gennem optagelse.dk

Hvis du allerede går på et andet gymnasium men ønsker at blive overflyttet til Himmelev Gymnasium, har du også mulighed for at komme på venteliste. Du skal skrive en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Skriv lidt om dig selv og hvorfor du ønsker at blive optaget hos os.