Hvis du er nysgerrig efter at opleve hverdagen og undervisningen på det almene gymnasium og på Himmelev Gymnasium i særdeleshed, er du altid velkommen til at besøge os. Ring eller skriv, så vi kan aftale nærmere om en rundvisning, en besøgsdag eller en snak med en studievejleder.

Alle elever i 8. klasse skal i foråret på introduktionskursus på to forskellige ungdomsuddannelser. På Himmelev Gymnasium kan du snuse til livet på stx eller hf. Vi har altid mange hold på besøg i ugerne efter vinterferien.

Som elev i 9. klasse har du mulighed for brobygning på Himmelev i uge 49. I løbet af de dage du er på Himmelev Gymnasium, vil du både blive undervist og følge eleverne i deres klasser. Måske har du allerede været til virtuel brobygning i 8. klasse? Kom ud og besøg os i den virkelige verden i år, og få et smugkig på gymnasiet inden Åbent Hus.

I 10. klasse får alle elever i efteråret tilbudt et brobygningsforløb af en uges varighed på en ungdomsuddannelse, og her skal du vælge, om det er stx eller hf, du vil besøge. Vi har sammensat et program, der både viser det faglige niveau og det gode studiemiljø i gymnasiet.

Individuel besøgsdag

En besøgsdag er for dig, der går i grundskole og gerne vil opleve hvordan det er at være elev på Himmelev en dag. Du får et godt indtryk af livet som gymnasieelev på Himmelev Gymnasium, når du bliver en del af vores hverdag. Du bliver modtaget af en af vores elevambassadører kl. 08:10 og oplever livet som gymnasieelev med en af vores klasser. Dagen slutter med besøg på kontoret, men på den gode måde! Vi siger goddag til vores rektor Johnny, svarer på spørgsmål du måtte have og samler op på din dag, inden du er færdig kl. 14.

Besøgsdagene foregår onsdag eller torsdag, og du kan besøge os fra oktober til februar. Eksempelvis i uge 7, hvor eleverne i Roskilde går i skole! (men ikke i uge 8, hvor det er vores tur til at holde vinterferie).

Kontakt uddannelsesleder Jacob Nielsen (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.(åbner i et nyt vindue)), hvis du har lyst til at lære mere om Himmelev Gymnasium gennem en besøgsdag. Angiv gerne, om du er mest interesseret i sprog, musik, samfundsfag eller naturvidenskab - så finder vi en klasse, der passer til dette.

Forældre er også hjerteligt velkomne. Tag kontakt til studievejlederne for at lave en aftale en eftermiddag, hvor I sammen med jeres barn kan høre lidt om stedet enten på et virtuelt møde eller ved at mødes med studievejlederen på skolen. Kontakt studievejlederne på mail eller ring til skolen på nummer 4675 7444 for at lave aftaler.

Introduktionskursus for 8. klasse

Alle vores introduktionskursushold får tilknyttet en kontaktlærer og 5-6 elevguider, som skal sikre, at du får en tryg og god oplevelse, mens du er på besøg hos os. Du kommer også til at møde en studievejleder, som vil fortælle om, hvordan stx-uddannelsen er sammensat.

Du kommer til at opleve et bredt udvalg af gymnasiets fag i løbet af de to dage, og så vil der også være nogle sociale aktiviteter sammen med dine guider og din kontaktlærer.

Hvis du er tilmeldt et introduktionskursus på Himmelev Gymnasium, vil du få et velkomstbrev med posten med information om bl.a. mødetider og skema. Første dag skal du møde kl. 8.30 ved hovedindgangen, hvor du vil blive modtaget af din kontaktlærer og nogle elevguider.

Du skal søge om optagelse gennem din UU-vejleder. Det er UU, der fordeler eleverne på gymnasierne.

Brobygning for 9. og 10. klasse

Når du er i brobygning på Himmelev Gymnasium, vil du blive introduceret til og undervist i nogle af de fag, man har i gymnasiet. En af dagene får du også lov til at prøve hverdagen som gymnasieelev, når du skal følges med en af vores søde elever til timerne på Himmelev.

En studievejleder vil fortælle dig om, hvordan enten stx- eller hf-uddannelsen er sammensat.

Du kommer også til at lære nogle af vores elever at kende, for hvert brobygningshold har sine egne elevguider, som bl.a. vil vise rundt på skolen og fortælle dig om hverdagen som gymnasieelev.

Hvis du er tilmeldt et brobygningsforløb på Himmelev Gymnasium, vil du få et velkomstbrev med posten med information om bl.a. mødetider og skema. Første dag skal du møde kl. 9 ved hovedindgangen, hvor du vil blive modtaget af din kontaktlærer og nogle elevguider.