Himmelev Gymnasium har mange internationale forbindelser. Vi har stærke bånd til gymnasier i hele Europa og har i mange år samarbejdet tæt med vores venskabsgymnasier i bl.a. Trieste og Salerno i Italien, Skofja Loka i Slovenien og Cadiz i Spanien.

Studieture

Alle klasser rejser mindst en gang i løbet af deres uddannelse hos os. Hvert forår tager vores 1.hf-klasser og 2.g-klasser på studieture ud i Europa. Undervisningen tages ud af klasseværelset og bliver sat i relation til virkeligheden, og samtidig betyder en studietur også noget særligt for sammenholdet i klassen og for forholdet mellem elever og lærere. Senere i forløbet tager mange klasser afsted i kortere perioder i fx fremmedsprogene eller historie.

Vi rejser altid med både et fagligt og et socialt fokus. Det er vigtigt for os, at alle elever i klassen deltager. Derfor er der også et loft over prisen på studieturene. Den varierer lidt fra år til år men er i øjeblikket på 4600 kr, der skal dække transport, logi og udgifter til aktiviteter på destinationen.

Hvis du har lyst til at få endnu mere af verden ind i din uddannelse, kan du søge om optagelse på vores internationale studieretning. Den hedder Samfundsfag A - Engelsk A (international).

Erasmus+ med fokus på bæredygtighed

I år deltager Himmelev Gymnasium i et stort europæisk udvekslingsprojekt med fokus på bæredygtighed. 24 elever i 1.g skal samarbejde med elever fra Roccapiemonte i Italien, Montbrisson i Frankrig og Vila Vicosa i Portugal om bæredygtig udvikling i lokalområderne og på de deltagende skoler.

Hver deltager i projektet kommer på 6 dages udveksling på en af de 3 destinationer og skal selv være vært for en europæisk elev, når det er vores tur til at lægge hus til "topmøde" i projektet.

Rejse og ophold bliver betalt af Erasmus+.

Hvis du vil vide mere om Erasmus+udvekslingen, så send en mail til vores internationale koordinator Rune Garbers: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udvekslingselever på besøg

Hvert år tager vi imod udenlandske elever, der tilbringer mellem 3 måneder og et helt år sammen med os på Himmelev. De bringer et internationalt pust med sig og bidrager til oplevelsen af, at vi på Himmelev Gymnasium også er en del af en større international helhed.