Himmelev Gymnasium har mange internationale forbindelser. Vi har stærke bånd til gymnasier i hele Europa og har i mange år samarbejdet tæt med vores venskabsgymnasier i bl.a. Trieste og Salerno i Italien, Skofja Loka i Slovenien og Cadiz i Spanien.

Alle klasser rejser mindst en gang i løbet af deres uddannelse hos os. Hvert forår tager vores 1.hf-klasser og 2.g-klasser på studieture ud i Europa. Undervisningen tages ud af klasseværelset og bliver sat i relation til virkeligheden, og samtidig betyder en studietur også noget særligt for sammenholdet i klassen og for forholdet mellem elever og lærere. Senere i forløbet tager mange klasser afsted i kortere perioder i fx fremmedsprogene eller historie.

Hvis du har lyst til at få endnu mere af verden ind i din uddannelse, kan du søge om optagelse på vores internationale studieretning på stx. Den kan du læse mere om her >

Hvert år tager vi imod udenlandske elever, der tilbringer mellem 3 måneder og et helt år sammen med os på Himmelev. De bringer et internationalt pust med sig og bidrager til oplevelsen af, at vi på Himmelev Gymnasium også er en del af en større international helhed.

3 elever har i mediefag lavet en lille film om at være på den kulturelle udebane. Centralt i filmen møder vi Gaia Mirulla fra Italien, der tog et helt år på Himmelev Gymnasium. Se filmen og læs Gaias beskrivelse af sin danske gymnasietid herunder.

Gaia Mirulla: Min tid på Himmelev Gymnasium

Jeg blev rigtig glad men også lidt nervøs over at skulle skrive dette brev. Men jeg vil skrive det, som om I sidder lige foran mig - med mit hjerte, som vi siger på italiensk. Om lidt er translokationen slut, og så skal jeg hjem for at pakke og tilbage til Italien. Jeg vil ikke hjem. Jeg føler mig hjemme på Himmelev Gymnasium.

Selvfølgelig savner jeg også mit gamle liv men på Himmelev blev jeg voksen og lærte, at det er så svært at sige farvel. Jeg kan kun sige "Tak, Himmelev."

Mit liv er forandret og forbedret. Jeg er ikke den lille usikre italiener mere, som ikke kunne tale dansk eller kommunikere med nogen. Nu tror jeg på mig selv, og jeg er sikker på, at jeg kan klare alle udfordringer. Det var nemlig ikke kun dansk, jeg lærte at kende i Danmark og på Himmelev Gymnasium. Det var også mig selv.

Jeg kan stadig huske min første dag på Himmelev. Jeg skulle møde på kontoret sammen med min danske mor. Jeg var så nervøs. Jeg skulle vælge fag og møde min klasse, 2.a. De var så søde og præsenterede sig smilende for mig. Drengene var sjove. Der var 3, der hed Mathias, og de sad ved siden af hinanden.

Min første time var dansk med læreren Rasmus. Han har hjulpet mig så meget med sproget, ligesom de andre lærere. Det takker jeg for.

Jeg elskede Viggas undervisning. Der var altid plads til en joke.

Og efter mange mange dage, hvor jeg intet kunne forstå (bortset fra "skål"), så begyndte mit sprog at udvikle sig. Mine nye venner hjalp mig. Jeg begyndte at synge med i koret, og det har været en af mine bedste oplevelser, mens jeg har været i Danmark. En særlig tak til Charlotte (musiklærer og korleder), som altid var så tålmodig med mig. Det var hyggeligt at være med i koret og dejligt at være med på kor-rejsen til det flotte land Slovenien. Minderne er søde om vores sang "Darling" i Istanbul Lufthavn. Det øjeblik vil jeg huske for altid.

Studietur til Edinburgh, Himmelev-festerne, Blue Note og fredagsbar. Der var altid en god lejlighed til at blive på skolen for at hygge sig med vennerne eller drikke en øl.

Nu er det svært at pakke dette liv ned og komme tilbage til Italien, for det har været den bedste oplevelse i mit liv og simpelthen perfekt. Jeg fortryder ikke et sekund, hvert øjeblik har været unikt og jeg siger tak for det hele.

Sidst men ikke mindst en vigtig tak til kontoret og til Leif (international koordinator), som har hjulpet mig så meget med det kedelige italienske bureaukrati og alt muligt andet.

Non è un addio è soltanto un arrivederci

(Det er ikke et farvel, kun et på gensyn)

Gaia Mirulla