• Har logisk tænkende mennesker nemmere ved musikteori?
  • Hvordan kan akustiske svingningsmønstre beskrives matematisk?
  • Hvordan har Fibonacci-tallene inspireret komponister?

Denne studieretning er for dig, der elsker musik og samtidig har lyst til at fordybe dig i både det kreative og det naturvidenskabelige. Musik og matematik er fag, der spiller overraskende godt sammen. Lær fx hvordan tonerne kan beskrives matematisk, og hvordan de forskellige mønstre i musikken kan beskrives ved hjælp af sinusfunktioner fra matematikken.

I matematik får du den faglige dybde, som knytter sig til matematik på A-niveau, dvs. der er både mulighed for at dyrke den rene matematik, samtidig med at matematikken giver en god basis i andre faglige sammenhænge. I musik lærer du at analysere og forstå musikken samtidig med, at du udvikler dine musiske færdigheder og får kompetencer, du også kan bruge i andre fag. Du bliver fx skarp til samarbejde og god til at fremlægge for andre. Du bliver en del af Himmelev Gymnasiums aktive musikliv, for vi laver selvfølgelig koncerter og optræder ved de store begivenheder på skolen.

Vi tager ud af huset og deltager i forskellige musik- og teaterbegivenheder, og så er der også en særlig musikhyttetur på programmet, hvor vi under lidt mere uformelle former kan fokusere på et særligt emne. Det er ikke en forudsætning, at du kan synge og spille i forvejen, men det er selvfølgelig en fordel.

Valgfag

1 naturvidenskabeligt valgfag (B) + 1 valgfag (valgfrit niveau) + 1 valgfag (C)

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Studieretningen Musik A - Matematik A giver adgang til en bred vifte af videregående uddannelser. Få overblikket på Uddannelsesguiden/Adgangskortet/stx. Du skal indtaste dine ønsker til 2. fremmedsprog og valgfag for at få det fulde overblik.

Få overblik over fordelingen af fag og timer i hver enkelt studieretning