Naturvidenskab

  • Kan kemiske stoffer påvirke mit DNA og give kræft?
  • Hvorfor er der så meget debat om gensplejsning på mennesker?
  • Er anabolske steroider en god genvej til at få større muskler?


(Hvis video ikke kommer frem, er det fordi du har slået cookies fra. Se Videopræsentation af studieretningen - åbner i et nyt vindue)

Studieretningen med biologi og kemi er for dig, der gerne vil arbejde med mennesker, natur og miljø.
Biologi er læren om det levende, og her vil du komme til at arbejde med kroppens fysiologi, sundhed, genetik, miljø og evolution. Vi diskuterer sund mad, klimalovgivning, etiske problemstillinger om kloning af mennesker og meget andet.
I kemi arbejder vi med modeller af atomer, ionforbindelser og molekyler og med molekylærbiologiske processer. Vi arbejder en del i laboratoriet både med analyse og fremstilling af kemiske stoffer samt undersøgelse af kemien omkring os i fx fødevarer og lægemidler.

I både biologi og kemi kombineres teori med eksperimentelt arbejde i laboratoriet eller ude i felten. Du vil få kendskab til moderne forskning, og derfor besøger vi også steder som Københavns Universitet, Zoologisk Have og Novo Nordisk, hvor du får mulighed for at lave mere avancere­de eksperimenter, deltage i paneldebatter og se nærmere på den nyeste forskning.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år ved at klikke på linket.

Valgfag

1 valgfag på A-niveau fx matematik eller engelsk + 2 frie valgfag på mindst C-niveau fx idræt B og innovation C.

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Se oversigten på Uddannelsesguiden/Adgangskortet. Husk at dine muligheder kan udvides med dine valgfag. Prøv at taste valgfagene ind i oversigten i linket.

‹ Tilbage til studieretninger