Naturvidenskab

  • Kan kemiske stoffer påvirke mit DNA og give kræft?
  • Hvorfor er der så meget debat om gensplejsning på mennesker?
  • Er anabolske steroider en god genvej til at få større muskler?

Studieretningen med biologi og kemi er for dig, der gerne vil arbejde med grundlæggende biologiske processer – lige fra molekyle til individ og økosystem. Biologi er læren om det levende, og her vil du bl.a. komme til at arbejde med kroppens fysiologi, sundhed, genetik, miljø og evolution. I kemi skal du lære om atomer, ionforbindelser og molekyler, og om hvordan kemiske stoffer reagerer med hinanden.

Vi arbejder en del i laboratoriet både med analyse og fremstilling af kemiske stoffer samt undersøgelse af kemien omkring os i fx fødevarer og lægemidler. Biokemi er et naturligt fokus i studieretningen.

I både biologi og kemi kombineres teori med eksperimentelt arbejde i laboratoriet eller ude i felten. Du vil få kendskab til moderne forskning, og derfor besøger vi også steder som Københavns Universitet, Zoologisk Have og Novo Nordisk, hvor du får mulighed for at lave mere avancerede eksperimenter, deltage i paneldebatter og se nærmere på den nyeste forskning.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år her >

Valgfag

1 valgfag på A-niveau fx matematik eller engelsk + 2 frie valgfag på mindst C-niveau fx idræt B og innovation C.

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Se oversigten på Uddannelsesguiden/Adgangskortet. Husk at dine muligheder kan udvides med dine valgfag. Prøv at taste valgfagene ind i oversigten i linket.

‹ Tilbage til studieretninger

Læs mere