Naturvidenskab

  • Hvorfor er det interessant at rejse til Mars?
  • Hvordan vejer man en partikel, der kun eksisterer i kort tid?
  • Er fusionsenergi løsningen på klimaproblemerne?

I denne studieretning får du matematik på det højeste niveau og vil komme til at arbejde med mere komplicerede emner som fx differentialligninger og rumgeometri. Samtidig kommer matematikken virkelig i spil som værktøj ved løsning af problemstillinger i fysik og kemi.

Du vil stifte bekendtskab med moderne forskning i fysik og fx arbejde med fusionsenergi, og hvordan man finder Higgs partiklen. I laboratoriet arbejder du med større opstillinger og vil blive trænet i fortolkning og visualisering af data, så du er godt klædt på til selvstændigt arbejde med sammenhængen mellem teori og eksperiment i studieretningsprojektet i 3.g.

Vi tager ofte på ture ud af huset og besøger fx Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet eller Danmarks Tekniske Universitet (DTU), lige som et besøg til det helt nye røntgenstrålemikroskop i Lund er en oplagt mulighed.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år ved at klikke på linket.

Valgfag

2 valgfag på mindst C-niveau, fx kemi A og astronomi C

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Studieretningen med Matematik A - Fysik A - Kemi B giver adgang til en meget bred vifte af videregående uddannelser. Se de mange muligheder på Uddannelsesguiden/Adgangskortet/stx. Du skal indtaste dine ønsker til 2. fremmedsprog og valgfag for at få det fulde overblik.

‹ Tilbage til studieretninger