Naturvidenskab

  • Hvordan tager man billeder af molekyler?
  • Hvad er en molekylær transistor?
  • Hvorfor firdobles bremselængden, når hastigheden kun fordobles?

I denne studieretning får du matematik på det højeste niveau og vil komme til at arbejde med mere komplicerede emner som fx differentialligninger og rumgeometri.
Med kemi på A-niveau og fysik på B-niveau lægger vi vægt på solidt laboratoriearbejde og dokumentation af observationer. Samtidig kommer matematikken virkelig i spil som værktøj ved løsning af problemstillinger i fysik og kemi. Det kan fx være, når vi undersøger reaktionshastigheder i kemi ved hjælp af elektronisk dataopsamling og differentialligningsmodeller.

Du vil komme til at arbejde med emner som grøn og bæredygtig kemi, medicinalkemi og miljøkemi. I fysik fokuserer vi bl.a. på Newton’s love i anvendelse, kernefysik og energiproduktion i stjerner.

Der er mange muligheder for at tage på ekskursioner til uddannelsessteder som H.C. Ørsted Instituttet ved Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) eller medicinalvirksomheder som Novo Nordisk og H. Lundbeck.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år her >

Valgfag

2 valgfag på mindst C-niveau, fx fysik A og erhvervsøkonomi C

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Se oversigten på Uddannelsesguiden/Adgangskortet. Husk at dine muligheder kan udvides med dine valgfag. Prøv at taste valgfagene ind i oversigten i linket.

‹ Tilbage til studieretninger