Naturvidenskab

  • Hvorfor skal man have solen i ryggen for at kunne se en regnbue?
  • Hvordan virker en laser?
  • Hvordan måler man hastigheden for en kemisk reaktion?

I denne studieretning får du matematik på det højeste niveau og vil komme til at arbejde med mere komplicerede emner som fx differentialligninger og rumgeometri. Du vil både få fysik og kemi på B-niveau og har derfor mulighed for vente lidt med at beslutte, om du vil specialisere dig i enten det ene eller det andet fag, eller om du vil tilvælge noget helt andet.

Du kommer til at arbejde en del i laboratoriet, hvor vi fx efterprøver forskellige naturlove, og du vil blive trænet i databehandling og formidling af større datamængder. I fysik fokuserer vi bl.a. på Newton’s love i anvendelse, kernefysik og energiproduktion i stjerner. I kemi ser vi fx på kemi i industrien og enzymers betydning for reaktionshastigheden.

Vi tager på ekskursioner til uddannelsessteder som H.C. Ørsted Instituttet ved Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og kan også besøge forskellige virksomheder. Studieturen i 2.g kan fx gå til Barcelona, hvor vi i matematik ser nærmere på Gaudis arkitektur.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år ved at klikke på linket.

Valgfag

1 valgfag på A-niveau, fx fysik A eller engelsk A samt 2 valgfag på mindst C-niveau, fx samfundsfag B og informatik C. Man skal have et af fagene: Fysik A, Kemi A, Biologi B, naturgeografi c eller informatik c.

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Studieretningen med Matematik A - Fysik B - Kemi B giver adgang til en meget bred vifte af videregående uddannelser. Få overblik over de mange muligheder på Uddannelsesguiden/Adgangskortet/stx. Du skal indtaste dine ønsker til 2. fremmedsprog og valgfag for at få det fulde overblik.

‹ Tilbage til studieretninger