Samfundsvidenskab

  • Hvorfor er den amerikanske presse mere kynisk end den danske?
  • Hvorfor er det svært at opnå global enighed om at løse jordens klimaudfordringer?
  • Hvorfor er det kun visse konflikter, den vestlige verden blander sig i?

Elsker du at rejse og lære mere om andre lande, deres befolkning og lokale forhold? Finder du det interessant at undersøge globale problemstillinger som klimaudfordringer, konfliktzoner eller den stigende nationalisme? Er internationale forhold bare lidt mere spændende end de danske?

Så er Himmelev Gymnasiums nye internationale studieretning sikkert noget for dig. Studieretningsfagene er Samfundsfag A og Engelsk A. Undervisningssproget er dansk, men engelsk vil fylde rigtig meget – både i den daglige undervisning, men i særdeleshed også på studieturene. Der er nemlig mere rejseaktivitet på denne studieretning end på de øvrige. Vi rejser i både 2.g og 3.g, og den ene tur vil gå til en oversøisk destination, fx USA.

Vi har ekstra fokus på internationale forhold – både i den daglige undervisning og på de ekskursioner og studieture, som er forbundet med studieretningen. Der vil blive arbejdet projektorienteret, og du vil få mulighed for på første hånd at undersøge og dokumentere den virkelighed, du møder undervejs på dine rejser.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år ved at klikke på linket.

Valgfag

1 naturvidenskabeligt valgfag (B) + 1 valgfag (valgfrit niveau) + 1 valgfag (C)

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Studieretningen Engelsk A - Samfundsfag A giver adgang til en bred vifte af videregående uddannelser. Se alle mulighederne på Uddannelsesguiden/Adgangskortet/stx. Du skal indtaste dine ønsker til 2. fremmedsprog og valgfag for at få det fulde overblik.