Samfundsvidenskab

  • Hvad betyder det for miljøet, at USAs præsident nu hedder Biden og ikke Trump?
  • Hvilken rolle spiller fake news i det moderne mediebillede?
  • Hvorfor er der så mange hjemløse i London?

(Hvis video ikke kommer frem, er det fordi du har slået cookies fra. Link til Videopræsentation af studieretningen SA-EN - åbner i et nyt vindue)

Hvis du er interesseret i disse problemstillinger og gerne vil vide mere om, hvorfor verden ser ud som den gør, så er denne studieretning sikkert noget for dig. Du vil komme til at arbejde med både dansk og international politik, med økonomi og med sociologi. Samtidig vil du med engelsk på A-niveau få nærmere kendskab til kultur, historie og samfundsforhold i især Storbritannien og USA.

I den daglige undervisning arbejder vi ofte produktorienteret. Det kan handle om at danne sit eget parti med tilhørende medlemsavis og valgvideo, lave nyhedsudsendelser på engelsk eller holde taler.

Samarbejdet mellem de to studieretningsfag indeholder bl.a. ekskursioner til forskellige organisationer og politiske partier, feltstudier i relevante byområder, besøg på ambassader og virksomheder.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år.

Valgfag

1 naturvidenskabeligt valgfag på B-niveau (biologi, fysik eller naturgeografi) samt 2 frie valgfag på mindst C-niveau, fx psykologi C og idræt B

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Studieretningen med Engelsk A - Samfundsfag A giver adgang til en bred vifte af videregående uddannelser. Se de mange muligheder på Uddannelsesguiden/Adgangskortet/stx. Du skal indtaste dine ønsker til 2. fremmedsprog og valgfag for at få det fulde overblik.

‹ Tilbage til studieretninger