Samfundsvidenskab

  • Elsker du at arbejde med levende billeder - både i teori og i praksis?
  • Hvad betyder tonen på de sociale medier for den demokratiske debat i samfundet?
  • Er velfærdsstaten under pres, og hvad kan vi gøre ved det?

Drømmer du om at blive journalist, filminstruktør, tv-tilrettelægger, fotograf eller om at tage en anden kommunikationsuddannelse? Så er denne studieretning med fokus på medier et oplagt valg for dig.

Du får engelsk og samfundsfag på A-niveau og mediefag på B-niveau. I samfundsfag kommer du bl.a. til at arbejde med politik, sociologi og økonomi. Emnerne spænder vidt fra muligheder og udfordringer i EU til klimaforandringer og bæredygtighed. I engelsk arbejder vi med kultur, historie og samfundsforhold i især USA og Storbritannien, samtidig med at du selvfølgelig kommer til at arbejde med dit eget sprog i tale og skrift. Studieretningens fokus på medier vil bl.a. gøre dig klogere på, hvordan medierne påvirker dig, når du rammes af idylliserede instagrambilleder, fake news eller anden misinformation. Vi skal se nærmere på moderne journalistik og dykke ned i filmens verden og historie.

Du vil ofte komme til at arbejde produktorienteret i undervisningen. Du skal bl.a. lave dine egne medieproduktioner – fx film og podcasts. Samarbejdet mellem studieretningsfagene vil bl.a. byde på ekskursioner til fx politiske partier og organisationer, ambassader og virksomheder, DR-Byen eller Station Next i filmbyen i Avedøre.

Valgfag

1 naturvidenskabeligt valgfag på B-niveau og 1 valgfag på C-niveau

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Studieretningen Samfundsfag A - Engelsk A med fokus på medier giver adgang til en bred vifte af videregående uddannelser. Se de mange muligheder på Uddannelsesguiden/Adgangskortet/stx. Du skal indtaste dine ønsker til 2. fremmedsprog og valgfag for at få det fulde overblik.

‹ Tilbage til studieretninger