Sprog

  • Hvordan fremstilles franskmænd og englændere i forskellige medier?
  • Hvilke hemmeligheder gemmer sig i den franske kultur?
  • Hvordan har Frankrig, England og Danmark påvirket hinanden?

Denne studieretning er for dig, der gerne vil blive bedre til verdens smukkeste sprog, fransk, og samtidig ønsker at arbejde videre med engelsk på et højt niveau. De to sprog har både kulturelt og historisk påvirket hinanden, og der er derfor mange muligheder for fagligt samarbejde i studieretningen.
Du vil komme til at arbejde med kultur og samfundsforhold og fx sammenligne livet i Paris og London eller se nærmere på EU's betydning i de to lande. Hvad vil der fx ske nu, hvor Storbritannien har valgt at forlade det europæiske samarbejde? Du vil også komme til at arbejde med litteratur – både ældre og nyere.
Din sprogforståelse styrkes gennem litteraturen, men også når vi ser film eller læser aviser og blade. Din udtale forbedres, når vi arbejder med små videoer af os selv.

Vi tager ud af huset på ekskursioner til fx Det franske Institut i København, og vi besøger ambassader og franske virksomheder. Det er oplagt at lade studieturen i 2.g gå til Frankrig.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år ved at klikke på linket.

Valgfag

1 naturvidenskabeligt valgfag på B-niveau (biologi, fysik eller naturgeografi) samt 2 valgfag på enten B- eller C-niveau, fx religion B og psykologi C.

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Studieretningen med Engelsk A - Fransk A - Samfundsfag B giver adgang til en bred vifte af videregående uddannelser. Se de mange muligheder på Uddannelsesguiden/Adgangskortet/stx. Du skal indtaste studieretningens fag og dine ønsker til valgfag for at få det fulde overblik.

‹ Tilbage til studieretninger