Sprog

  • Hvorfor er engelsk blevet verdens vigtigste kommunikationssprog?
  • Hvorfor spiller de sociale medier så stor en rolle i amerikansk og italiensk politik?
  • Hvordan kan det være, at ca. 60% af alle engelske ord stammer fra latin?

Hvis du elsker at beskæftige dig med sprog og kultur, så er denne studieretning noget for dig. Du lærer et nyt og spændende sprog, italiensk, og får mulighed for at styrke dine engelskkundskaber betydeligt.
De tre studieretningsfag giver dig indsigt i Europas og i de engelsksprogede landes kulturelle og historiske forhold. Du får kendskab til de moderne sprogs oprindelse og udvikling, og du bliver knivskarp til grammatik. Du vil kort sagt få sproglige kompetencer og kulturel viden, der giver dig de bedste forudsætninger for at begå dig internationalt i en globaliseret verden, hvor du hele tiden skal forholde dig til en konstant nyhedsstrøm og tage stilling til, hvad der er sandt, og hvad der er fake news.

Der vil være fokus på forskellige tværfaglige emner, fx magt og medier i Italien, indvandring, den amerikanske og den italienske mafia, sports- og madkultur.
Studieturen i 2.g bruges ofte til at besøge et de lande, hvor sprogene tales eller til at komme på udveksling med gymnasiet i Trieste, Italien, som vi har samarbejdet med i mange år.

Himmelev Gymnasium er det eneste gymnasium i Roskilde, der kan tilbyde italiensk.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år ved at klikke på linket.

Valgfag

2 valgfag på B-niveau, fx samfundsfag B og religion B samt 1 valgfag på mindst C-niveau, fx psykologi C.

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Studieretningen med Engelsk A - Italiensk A - Latin C giver adgang til en bred vifte af videregående uddannelser. Se de mange muligheder på Uddannelsesguiden/Adgangskortet/stx. Du skal indtaste studieretningsfagene og dine ønsker til valgfag for at få det fulde overblik.

‹ Tilbage til studieretninger