Sprog

  • Vil du gerne arbejde med blogindlæg, avisartikler og nyhedsfeeds på to af verdens mest talte sprog?
  • Har du lyst til at møde og lære om mennesker og kulturer i den spansk- og engelsktalende verden?
  • Vil du gerne styrke dine forudsætninger for at tale og forstå forskellige sprog?

Denne studieretning er for dig, der gerne vil lære spansk og samtidig arbejde videre med engelsk på et højt niveau. Du vil få begge sprog i alle tre år. Det tredje sprog, latin, skal du have i et år. Latin styrker dine grammatiske og generelle sproglige kompetencer.

Du vil komme til at arbejde med forskellige emner, som tager afsæt i sprog, kultur og historie. Brugen af moderne medier bliver en naturlig del af undervisningen til fx at belyse emner som indvandringen i USA, narkokrigen i Mexico og Columbia eller fodboldens betydning for identiteten i England og Spanien. Du vil lære om andre måder at leve på og få indblik i de kulturelle forskelle.

Studieturen i 2.g kan fx gå til Sevilla i Sydspanien, hvor du får mulighed for at komme helt tæt på spansk kultur og kan træne dine sprogfærdigheder.

Få en samlet oversigt over studieretningsudbuddet samt fagene og niveauerne i løbet af de 3 år ved at klikke på linket.

Valgfag

2 valgfag på B-niveau, fx samfundsfag B og idræt B samt 1 valgfag på mindst C-niveau, fx innovation C

Hvilke uddannelser får jeg adgang til?

Studieretningen Engelsk A - Spansk A - Latin C giver adgang til en bred vifte af videregående uddannelser. Se de mange muligheder på Uddannelsesguiden/Adgangskortet/stx. Du skal indtaste dine ønsker til valgfag for at få det fulde overblik.

‹ Tilbage til studieretninger