Himmeliv Introforløb for nye elever Talenter på Himmelev Arrangementer Fællestimer Fester og traditioner Internationale aktiviteter Kor, sang og rejser Team Danmark og elitesport Elevrådet Seneste nyheder Instagram
Introforløb for nye elever

Introforløb for nye elever

De første uger af din tid på Himmelev Gymnasium er et introforløb. Vi vil gerne sikre, at du får en god start på din gymnasietid, og at du hurtigt falder til i din klasse og på skolen i det hele taget. Derfor har vi sammensat et forløb, som både introducerer dig til fagene og til det gode sociale liv, som vi har på Himmelev.

Hver 1.g- og 1.hf-klasse bliver mødt ved hovedindgangen af deres elevtutorer den allerførste dag. De vil følge dig og din klasse tæt i den første tid og samarbejder med klassens lærerteam om at introducere dig til det daglige liv på skolen. De første dage vil der være en lang række sociale aktiviteter, der bl.a. omfatter en filmkonkurrence, en idrætsdag, en omgang rundbold sammen med din tutorklasse, folkedans og en meget hyggelig introfrokost sammen med lærerne og tutorerne.

Klassens lærerteam sørger for, at du hurtigt får styr på alle de praktiske ting, fx hvordan man låner bøger, får lavet studiekort og selvfølgelig også hvordan man får overblik over sine lektier på Lectio.

Hver klasse har også en studievejleder, som vil følge jer gennem jeres to eller tre år på Himmelev. Alle nye elever kommer til en indslusningssamtale hos studievejlederen for at sikre, at I alle er faldet godt til og har fået svar på de spørgsmål, I evt. måtte have til det at gå i gymnasiet.

1.hf'erne har en introdag ud af huset i slutningen af august. 1.g'erne må vente lidt med deres teambuildingdag. Den ligger nemlig i november, når alle er kommet i nye studieretningsklasser.

Introforløbet sluttes af med introfesten for alle skolens elever. Festen ligger normalt i september og arrangeres af Festudvalget.

Talenter på Himmelev

Talenter på Himmelev

Er du fagligt nysgerrig og villig til at udfordre dig selv, og har du lyst til at bruge lidt ekstra tid på faglig fordybelse, så har vi en række særlige udfordringer til dig på Himmelev Gymnasium.

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU)


(Video til præsentation af ATU. Hvis video ikke starter, er det fordi du har slået cookies fra. Se i stedet videoen her: Link til præsentation af ATU - åbner i nyt vindue)

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er et bredt 2-årigt talentprogram (1 år for HF), hvor du bliver en del af et fagligt fællesskab med unge fra hele Sjælland. Du bliver udsat for et overflødighedshorn af faglige workshops, foredrag og forelæsninger på både universiteter og i virksomheder. Oplægsholderne er nogle af de bedste og mest kendte hjerner i landet, og du kan selv vælge og vrage inden for alle fagområder. De fleste af aktiviteterne foregår uden for skoletiden.
Læs mere om ATU på talentfuldeunge.dk

Forskerspirer

Forskerspirer er et tilbud om ét års faglig fordybelse i et selvvalgt emne, du brænder for. Du får muligheden for at udvikle dit eget forskningsprojekt under kyndig vejledning af en forsker fra et universitet.  Forskerspirerne kommer på to seminarer i København og Århus med gymnasieelever fra hele landet, inden de skriver en synopsis om deres projekter. Der er præmier på 20.000 kr. til de bedste projekter inden for hvert fagområde (NAT, HUM, SAMF og SUND).
Læs mere om Projekt Forskerspire på forskerspirer.ku.dk/

U-Faktor

U-faktor er et unikt talenttilbud, som Himmelev Gymnasium udbyder i samarbejde med 5 andre gymnasier i regionen. I løbet af 2.g eller 2.hf kommer deltagerne på besøg på 4 videregående uddannelser. Her bliver de fagligt udfordrede gennem forelæsninger og workshops og får lov til at snuse til studiemiljøet og møde de studerende. Året sluttes af med et fælles arrangement, der typisk byder på et oplæg af en kendt forsker eller forfatter.

Georg Mohr-konkurrencen

Hvert år deltager flere klasser i matematikkonkurrencen Georg Mohr. Konkurrencen er for dig, der er vild med matematik og gerne giver den en ekstra skalle. Konkurrencen består af 2 runder, som der er mulighed for at træne op til.
Læs mere om Georg Mohr-konkurrencen på georgmohr.dk

Andre tilbud

Der er mange forskellige tilbud til elever med fagligt overskud ud over dem, der er nævnt herover. Det kan fx være faglige konkurrencer, som din lærer kan tilmelde dig eller hele din klasse. Og så deltager vi selvfølgelig også i de store fagolympiader fx i fysik og kemi, som afholdes hvert år. I dette skoleår er det faktisk vores helt egen Felix fra 3.z, der har klaret sig bedst i de indledende nationale runder i fysikolympiaden! Han deltager nu i et træningsforløb på KU, inden han fortsætter til den internationale olympiade i Lithauen til sommer.

COCONF er et innovationssamarbejde med forskellige virksomheder i vores område. Her handler det om at skabe bæredygtige, innovative løsninger. I år var det elever fra Himmelev Gymnasium, der blev udpeget som vindere med deres løsningsforslag til den udfordring, som ARGO havde stillet. På billedet herunder kan du se Jasmin, Julie og Frida give deres pitch for ARGO. Nu skal de arbejde sammen med ARGO om at realisere løsningsforslaget.

Der er selvfølgelig også talenttilbud til dig, der er eliteidrætsudøver eller Team Danmark-godkendt. Læs mere om vores TeamDanmark-program under Team Danmark og elitesport her på Himmelife-siden.

Hvis du er interesseret i at høre mere om talentarbejdet på Himmelev Gymnasium, er du meget velkommen til at kontakte talentkoordinator Christian Halvgaard: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Arrangementer

Arrangementer

Himmelev er meget mere end undervisning. Vi prioriterer de gode arrangementer og sociale aktiviteter, fordi vi ved, at man lærer bedre, når man trives og har det godt. De mange sociale arrangementer ryster årgange og klasser rigtig godt sammen på tværs, og er med til at sikre det gode sammenhold vi er kendt for. Når du lige har haft aktivitetsdag med en fra 3.g er det lettere at hilse på gangen eller i kantinen.

At vi har så mange tilbud både i og uden for skoletiden skyldes i høj grad vores mange aktive og engagerede elever, der både styrer flere aktiviteter og er flittige til at foreslå nye. Det gælder f.eks. skolebladet Himmeleaks og musikcaféen Blue Note. Uden dem gik det ikke. Måske er der nogle arrangementer, som du skal starte eller føre videre?


Aktivitetsdag

Hvilket hold er bedst til at samarbejde, engagere og motivere? Hvem er klogest, hurtigst og stærkest? Det finder vi ud af når hele skolen deltager i aktivitetsdagen i slutningen af august.

Traditionen tro møder alle kl. 8.10 i farvekoordinerede hold. Idrætslærerne står for at starte stemning og krop op gennem lidt opvarmning, og så går vi ellers i gang med disciplinerne. Vi dyster i discipliner, der fordrer hurtighed, agilitet, visuel perception og meget mere.

Når frokosten er indtaget, gør vi klar til den store finale, der afgør hvilket hold, der kan stå øverst på sejrsskamlen. Efter præmieoverrækkelsen slutter vi aktivitetsdagen med frugt, juice og hygge i fredagsbaren.

Himmelegene

Som et led i introforløbet for de nye elever har vi Himmelegene for 1.g og 1.hf i begyndelsen af skoleåret. Det er med udklædning, vikingespil, rundbold, fodbold, volley og meget mere. Vores dygtige og ansvarlige tutorer afvikler dagen for de nye elever, og teamlærerne gør jer selskab rundt på posterne.

Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er et højdepunkt på Himmelev Gymnasium. Vi bruger en hel uge på at samle ind til det gode formål. Hver klasse har sine egne aktiviteter, der spænder vidt fra lotterier (eksempelvis at udlodde en billet til Roskilde Festival), salg af diverse lækkerier i pauserne, musik i gågaden, bilvask og pantindsamling. Derudover kan man for et beskedent beløb deltage i forskellige indsamlingsaktiviteter, som indsamlingsudvalget står for. Motionsløbet for både lærere og elever er nok den største begivenhed, men floorball-turneringen, bordfodboldturneringen og ikke mindst FIFA-turneringen tiltrækker sig også en del opmærksomhed. Klassen, der samler mest ind, vinder en frokost i kantinen med rektor og vicerektor som tjenere.
Himmelev Gymnasium deltager i Danmarks Indsamlingens gymnasiekonkurrence "Danmarks største fredagscafé" hvor vi gennem flere år har samlet godt ind til gode formål.

STARK

STARK betyder STøtteArrangement for RejseKlasser og er en eftermiddag, hvor rejseklasserne (1.hf og 2.g) inviterer familie, venner og bekendte på besøg for at samle ind til deres studieture. Hver klasse har sin egen bod, og der er garanti for et meget bredt udvalg af indsamlingsaktiviteter hvert eneste år. Her er alt fra ponyridning, ansigtsmaling, hønseskidning, nakkemassage og musikalske oplevelser til lækker mad, engelske pubber, tyske kager og de store lotterier, der sikrer, at gæsterne sjældent går tomhændede hjem.

Quizeftermiddag

Hvis du er til paratviden, samarbejde og højt humør, så er quizeftermiddagen en aktivitet at holde øje med. Der er spørgsmål i mange forskellige kategorier lige fra det faglige til det mere kuriøse. Det kan fx være om de kendte og kongelige, om sport, om lærerne og om verdenshistoriens største begivenheder. Quizeftermiddagen er superhyggelig, og der er selvfølgelig kage til alle og præmier til quizzens vindere.

Skakturnering

Skakturneringen er et af de nye tiltag, som har fået mange til at kigge forbi. For hvem vil ikke gerne udfordre rektor eller nogle af vores superstærke skakgenier på lærerværelset? Skakturneringen foregår altid i grønnegården, som er den bagerste del af kantinen.

Koncert for musikholdene

Musikholdene holder eftermiddagskoncert i slutningen af skoleåret. Her samles alle musikeleverne ved scenen og giver smagsprøver på de numre, som skoleåret er blevet brugt til at gennemgå. Musikholdene tager i øvrigt altid på musikhyttetur i begyndelsen af skoleåret. Det er også musikholdene, der sørger for den gode julestemning i december, når de stiller op til julemorgensang flere gange om ugen.

Juleklip og Lucia

Den første fredag i december er der juleklip for alle med æbleskiver og varm te. Det store træ i kantinen skal pyntes. I det hele taget summer december af julestemning. Musikholdene sørger for julemorgensang, der er julequizzer på de sociale medier og selvfølgelig har vi også et Lucia-optog. Julemåneden slutter af med den store juleafslutning i kantinen, hvor juleudvalget sørger for underholdningen.

Fællestimer

Fællestimer

Undervisning og læring behøver ikke altid foregå i et klasseværelse. Derfor vil du også opleve, at vi gør meget ud af vores fællestimer.

En fællestime varer typisk et modul. Det må gerne være sjovt og underholdende samtidig med, at vi lærer noget. Nogle gange er hele skolen samlet, andre gange er fællestimerne målrettet særlige studieretninger på stx, et bestemt A-niveau-fag eller en årgang på hf.

Vi har haft mange spændende oplægsholdere på programmet, fx navne som Abdel Aziz-Mahmoud, Chris Macdonald, Vincent Hendricks, Per Vers og Sanne Søndergaard.

1.g'erne har en særlig sprogdag på programmet i efteråret. Her får vi besøg af drengene fra Sprogzonen, og så står den ellers på kropssprog, dialekter, slang og sociolekter. Det lyder måske lidt tørt, men vi kan godt love, at det bestemt ikke er kedeligt.

I forbindelse med kommunal- og folketingsvalg har vi altid paneldebatter med enten lokal- eller folketingspolitikere.

En gang om måneden samles hele skolen til morgensamling i kantinen. Det er morgensamlingsudvalget med rektor i spidsen, der arrangerer morgensamlingerne. Der gives vigtige aktuelle informationer, udvalgene informerer om deres arbejde og indsatsområder, frivillig idræt fortæller om kommende turneringer og meget mere. Det er også på morgensamlingerne, at vi ser elevproducerede film, fejrer talenter og sportfolk og gør reklame for vores studiekredse og workshops. Ordet er frit for alle under punktet Eventuelt.

Fester og traditioner

Fester og traditioner

Selvom undervisningen og fagene selvfølgelig er kernen i livet på Himmelev, så har festerne og det sociale liv en meget stor betydning for stemningen på skolen. Vi er gode til at fejre og til hygge os med hinanden.

Introfrokost

Skoleåret indledes med introfrokosten, hvor 1.g og 1.hf spiser en god frokost i kantinen sammen med deres lærere og tutorer. Man er sammen om at pynte op, dække bordene og forberede underholdningen.

Festerne

Vores fester arrangeres af festudvalget Hist&Pist. Hist&Pist består af 3-4 elevformænd og en række udvalgsmedlemmer, som sammen planlægger, arrangerer og afholder skolens fester. 5 gange om året sørger de for at omdanne kantinen til festområde med dansegulv, scene og fede dj's. Første gang du som ny elev skal til gymnasiefest er i september, når der er introfest for hele skolen.
Hist&Pist-festerne er altid kun for skolens egne elever. Billetter købes via gymbetaling.dk og der er kun adgang med gyldig billet og studiekort.
Der er altid lærere til stede til festerne samt professionelle vagter, der sørger for, at vi kan feste i trygge rammer.

Gallamiddag

I april holder vi gallamiddag med efterfølgende fest. Det er Trivselsudvalget, der står for middagen, og Hist&Pist der tager sig af den efterfølgende fest. Vi ruller den røde løber ud for afgangseleverne og viser, at Lanciers-træningen i idrætstimerne ikke har været forgæves – hverken for afgangseleverne eller skolens øvrige elever. Afgangselevernes familier inviteres til at overvære den traditionsrige dans, hvorefter afgangseleverne spiser gallamiddag på skolen sammen med skolens lærere, ledelse og bestyrelse.

Fredagsbar

Vi har fredagsbar en gang om måneden. Det foregår i kantinen efter 4. modul til en fredagsøl eller cola, ledsaget af lidt god musik. Fredagsbaren lukker kl. 17.30 og er kun for skolens egne elever. Fredagsbaren bestyres af fredagsbarudvalget og har 2 elevformænd. Der er altid lærere til stede til fredagsbar.

Blue Note

Blue Note er Himmelevs egen musikcafé, der bestyres af Blue Note-udvalget. Her inviteres både skolens egne bands og bands udefra til at komme og spille. Der er også mulighed for at få udlevet sine egne stjernedrømme, når der et par gange om året er Open Mic.
Der er Blue Note i kantinen 5-6 gange om året og altid en tirsdag aften. 
Blue Note har haft en imponerende succes de senere år og har bl.a. haft Karl William på scenen. I modsætning til skolens øvrige aftenarrangementer er Blue Note også åben for gæster. Vi glæder os til at se både gamle elever og venner af huset til musik, kortspil og masser af hygge.
Blue Note er et alkoholfrit arrangement.

Alkoholkodeks

På Himmelev Gymnasium har vi et ansvarligt forhold til alkohol og har derfor også et alkoholkodeks, der bl.a. betyder, at man ikke kan deltage i vores arrangementer, hvis man har drukket for meget. Vi opfordrer vores elever til at tænke sig om og til at passe på sig selv og hinanden.

 

Fejring af studenterne

Vi er stolte af de studenter, vi hvert år sender videre ud i verden, og de skal naturligvis fejres og hyldes.

Vi begynder faktisk allerede med festlighederne de sidste skoledage med de såkaldte ”nedrivningsshows”. Afgangsklasserne skiftes til at lave et show i spisepausen for hele skolen, som hver dag kulminerer med nedrivningen af endnu et kalenderblad.

Den sidste uge inden sommerferien begynder studenterne at springe ud, og skolen sitrer næsten af glæde og lettelse. Familie og venner står ved indgangen til hjemstavnene med blomster og champagne og venter på at få det første glimt af den nybagte student med hue på.

Når alle afgangselever har afsluttet deres sidste eksamen, holder vi en festlig dimittendmiddag for afgangseleverne og deres lærere. Der bliver delt mange gode minder hen over maden, ønsket tillykke og skrevet i huer.

Så følger den festlige og traditionsrige translokation den sidste fredag inden sommerferien med overrækkelsen af eksamensbeviserne og rektors tale til studenterne. Skolens kor underholder, og to nybagte studenter holder tale for deres kammerater. Vi holder translokationen i hallen, og her er studenternes familier meget velkomne.

Internationale aktiviteter

Internationale aktiviteter

Studieturen i 1.hf og 2.g er en fast del af dit uddannelsesforløb på Himmelev Gymnasium. Turen har et fagligt program, som forberedes i undervisningen, inden I tager afsted. Hver klasse rejser med to lærere og i to fag – gerne mindst ét studieretningsfag. Derfor hænger rejsemålet også sammen med fagene. I de senere år er turene bl.a. gået til London, Rom, Manchester, Mallorca, Malta, Barcelona, Firenze og Madrid.

Nogle klasser tilbydes en udvekslingsrejse til fx Slovenien eller Italien. Vi har en god og lang tradition for disse udvekslinger og har samarbejdet med udvekslingsskolerne igennem rigtig mange år. I modsætning til en almindelig studietur så indkvarteres man privat på en udvekslingsrejse og skal have genbesøg af sine værter senere på året.

Der er også mulighed for at komme på en ekstra studietur af kortere varighed på A-niveau-holdene i 3.g eller 2.hf. Det kunne fx være til Berlin i tysk eller Bruxelles i samfundsfag.

Der er også mulighed for at melde sig til en særlig udvekslingsrejse i 1.g. Her samler vores internationale koordinator interesserede elever og arrangerer en tur for dem på tværs af klasserne. Turen gik i år til vores venskabsgymnasium i Slovenien.

Du skal selv betale for studieturen, så vi anbefaler, at du begynder at spare op i god tid. Der er mulighed for at søge tilskud gennem skolens rejsefond. En lørdag i marts er der støttearrangement for rejseklasserne (STARK) om eftermiddagen. Her inviteres familie og venner til nogle hyggelige timer på skolen, hvor rejseklasserne tjener lidt ekstra til deres studietur fx ved at lave caféer eller forskellige former for underholdning.

Vi har sat et prisloft på studieturen i 1.hf og 2.g, der således normalt ikke må koste mere end 4600 kr. A-niveau-turene koster noget mindre. Det samme gælder 1.g-turen.


Men den internationale stemning kan man nu også opleve i det daglige hjemme på skolen. Vi har nemlig hvert år udvekslingselever fra hele verden, der følger den almindelige undervisning i et halvt eller et helt år.

Du har også mulighed for selv at komme på en individuel udveksling af længere varighed, typisk i 3 måneder. Kontakt vores internationale koordinator Rune Garbers, hvis du vil vide mere om mulighederne: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Venskabsgymnasium

Himmelev Gymnasium har gennem næsten 20 år samarbejdet med Gimnazija Skofja Loka i Slovenien om udveksling af elever. Hvert år udveksler en 2.g-klasse med Skofja Loka, hvor både elever og lærere indkvarteres privat og følger deres værter i deres liv på skolen og hjemme privat.

Efter så mange år er der en særlig kontakt mellem vores to gymnasier, og det er efterhånden mange elever, der har deltaget i udvekslingsprogrammet, som både bygger på faglige og sociale relationer. For selvom der er langt fra Himmelev til Slovenien, så er der i tidens løb blevet knyttet mange venskaber på tværs af grænserne.

Også lærerne har været på studietur til Slovenien for at videndele og udveksle erfaringer, og det sidste skud på stammen i samarbejdet med vores venskabsgymnasium er de seneste års kor-udvekslinger, hvor skolens kor har deltaget i store koncerter i Slovenien.

”Det er spændende at få indblik i undervisningstraditionen i et andet land, som faktisk ligner vores meget,” fortæller Marianne Agentoft, uddannelsesleder, som har været med på lærerudvekslingen. ”Og så er der alligevel nogle forskelle, som sætter vores egen undervisning i relief. Det var for eksempel lidt sjovt at se, at de slovenske elever stadig rejser sig op, når læreren kommer ind i klassen.”

Kor, sang og rejser

Kor, sang og rejser

De står på scenen i ens blå Himmelev-t-shirts. Konferencieren siger noget til publikum, og selvom ordene er på slovensk, så kan man godt forstå budskabet. Det er et stort velkommen til koret fra Himmelev Gymnasium. Publikum klapper, og så sænker den forventningsfulde ro sig. De unge sangere fra Himmelev Gymnasium skuffer ikke. Vellyd og dejlige klange fylder koncertsalen, og man mærker for alvor hvor meget det betyder for et kor at få lov at deltage i internationale kor-udvekslinger. Det er sammenhold og venskaber, musikalske udfordringer og en masse spændende oplevelser.

Himmelev Gymnasiums kor er åbent for alle, der har lyst til at synge, optræde og lære en masse dejlige mennesker at kende. På "hjemmebane" synger koret til skolens egne arrangementer med translokationen for studenterne i juni som det mest højtidelige. Koret deltager selvfølgelig også i Roskildes fælles kordage for gymnasiekorene, og så er der naturligvis udvekslingen hvert andet år med det store kor fra vores venskabsskole i Slovenien, Gimnazija Skofja Loka.

Koret har givet mig nye venskaber, og turen til Slovenien har bragt os endnu tættere sammen.

Når vi tager til Slovenien, er det typisk i april eller maj. Himmelevs elever bliver modtaget med åbne arme af vores slovenske venner og er indkvarteret privat hos de slovenske sangere. Koret giver to store koncerter sammen med det slovenske kor i byens kulturhus: Én for skolens elever og en for byens borgere - heriblandt borgmesteren.

Når der ikke er koncerter eller kor-workshops på programmet, er der også tid til at se sig lidt omkring. Således bliver det som regel også til en heldagsudflugt ud i Sloveniens smukke natur; en tur i grotterne og en tur til den smukke middelalderby ved Adriaterhavet, Piran.

Eleverne sagde:

  • "Det var HELT fantastisk, da vi sang sammen med det slovenske kor. Jeg følte mig virkelig som en del af noget helt unikt..."
  • "Jeg startede til kor uden rigtig at kende så mange, så jeg var lidt bekymret for om jeg ville være uden for fællesskabet i Slovenien, men det var på ingen måde tilfældet! Alle var supersøde, og turen var lige så fed som studieturen i 2.g..."
  • "Jeg har fået nye bekendtskaber, oplevet en anderledes kultur og set en masse fantastisk flotte ting."
  • "Det var en fed oplevelse at bo sammen med de slovenske elever og deres familier."

 

 

Team Danmark og elitesport

Team Danmark og elitesport

Du har mulighed for at blive optaget som Team Danmark-elev på Himmelev, hvis du dyrker din sport på højt niveau. Man får støtte fra Team Danmark og kan vælge at tage sin stx-uddannelse på 4 år eller sin hf-uddannelse på 3 år, sådan at der i hverdagen både er plads til skole og sport.

(Hvis videoen ikke kommer frem er det fordi du ikke tillader cookies fra Himmelev Gymnasium. Se video med Team Danmark-elev Pernille Elm Jensen på dette link: https://www.youtube.com/watch?v=bUKQOWjtItU

Team Danmarks atleter skal være hele mennesker. En Team Danmark-elev har derfor brug for både at kunne passe sin træning og sin skole. Et forløb på Himmelev Gymnasium tilrettelægges individuelt for den enkelte Team Danmark-elev, så vi får indtænkt fx morgentræning og transporttid i skemalægningen.

Der er gode træningsfaciliteter på skolen, så du fx kan morgentræne fra kl. 7 i vores to-etagers motionsrum. Vores Team Danmark-koordinator Michael Rasmussen har mange års erfaring og følger den enkelte Team Danmark-elev igennem hele forløbet. Gennem ham bliver du en del af et netværk af elever på skolen, som alle er knyttet til elitesportsverdenen.

Når du er væk fra undervisningen pga din sport, sørger en af dine klassekammerater - din "study buddy" - for at holde dig opdateret om lektier, aftaler og udleveret materiale. Derudover kan du også få ekstra undervisning, hvis du fx har været væk til landholdssamling eller stævne. På den måde skal du hverken gå på kompromis med din sport eller din skole. Vi hjælper dig også med at få styr på hverdagen, når vi fx arbejder med Life Skills som en del af det pædagogiske grundlag på skolen.

Hvis du overvejer at satse professionelt på din sport, skal du søge Team Danmark, inden du søger optagelse på Himmelev Gymnasium. Fristen ligger som regel i midten af januar.

Kontakt Team Danmark-koordinator Michael Rasmussen, hvis du vil vide mere om Team Danmark-ordningen på Himmelev: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

 

Elevrådet

Elevrådet

Vores elevråd har stor betydning på Himmelev.

Hver klasse har 1 repræsentant i elevrådet, og vi starter altid et nyt skoleår op med en hel dag, hvor vi bliver rystet sammen og lærer om skolens demokrati og mulighederne for at få indflydelse.

Som elevrådsrepræsentant er det dit ansvar at formidle dine klassekammeraters ønsker og ideer til udvikling og forbedring af skolen, skolemiljøet og undervisningen, men med udgangspunkt i alle elevers interesse. At være med i elevrådet kræver ikke, at man er politisk nørd eller har masser af erfaringer med elevrådsarbejde. Man skal bare have interesse i at udvikle skolen på bedste vis med fokus på elevernes behov.

Der sidder elevrådsrepræsentanter i alle skolens udvalg, og vi sidder der på lige fod med lærerne. Det er f.eks i Trivselsudvalget (om fællestimer, fester og socialt miljø) og Undervisningsudvalget (om skoledagen, lektier, afleveringer).

Det er superfedt at være med i elevrådet og deltage aktivt i skolens udvikling. Man skaber mange nye kontakter og venskaber, så der er al mulig grund til at stille op! Elevrådets formand er Emilie Krageskov Hansen 3b, og du kan skrive til hende, hvis du har lyst til at høre mere om elevrådsarbejdet: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi ses,
Elevrådet