

Om introforløbet
Første skoledag mødes du og de andre nye elever ved hovedindgangen. Her vil tutorerne stå klar til at tage imod jer og til at hjælpe jer med at finde jeres klasser. Der står også tutorer ved busstoppestederne for at vise vej hen til skolen.
Tutorerne vil følge dig og din klasse tæt i den første tid og samarbejder med klassens lærerteam om at introducere dig til det daglige liv på skolen. Tutorerne har din ryg, og du kan altid komme til dem, hvis du er i tvivl om noget.
I de første uger vil der være en lang række sociale aktiviteter, der bl.a. omfatter Himmelegene, en omgang rundbold mod en af de andre nye klasser, folkedans og en meget hyggelig frokost på græsset sammen med tutorerne efter Himmelegene. Du skal også besøge "udvalgsbazaren" sammen med resten af din klasse. Her kan I møde elever fra skolens mange udvalg og måske selv blive inspireret til at prøve kræfter med skolebladet, elevrådet, festudvalget eller noget helt andet.
Klassens lærerteam sørger for, at du hurtigt får styr på alle de praktiske ting, fx hvordan du låner bøger til fagene, får lavet studiekort og selvfølgelig også, hvordan du får overblik over dine lektier på Lectio.
Hver klasse har en studievejleder, som vil følge jer gennem jeres to eller tre år på Himmelev. Studievejlederen kigger forbi din klasse en af de første uger i introforløbet. Alle nye elever kommer til en indslusningssamtale hos studievejlederen for at sikre, at I alle er faldet godt til og har fået svar på de spørgsmål, I evt. måtte have til det at gå i gymnasiet.
1.hf'erne har en introdag ud af huset i slutningen af august. 1.g'ernes teambuildingdag ligger i november, når alle er kommet i nye studieretningsklasser.
Vi slutter introforløbet af med en introfest i kantinen for alle skolens elever. Festen ligger normalt i september og arrangeres af skolens festudvalg.

Netwerk og makkerskaber
For at styrke fællesskabet og trivslen i klassen bruger vi på Himmelev Gymnasium et program, der hedder Netwerk. Netwerk består af en række redskaber, der stiller skarpt på den gode klassekultur og på den vigtige sammenhæng mellem faglighed og trivsel.
En af de allerførste dage i introforløbet sørger dine teamlærere for, at der bliver dannet makkerskaber i klassen. Et makkerpar sidder ved siden af hinanden og er opmærksomme på hinandens trivsel. Det betyder fx at I spørger ind til hinanden, kan tage noter til hinanden, hvis en af jer er syg en dag eller hjælper hinanden med afleveringer og lektier.
Du får ny makker et par gange i løbet af skoleåret. Makkerparrene er samlet i makkerskabsgrupper, der består af to makkerpar og dermed er en slags udvidet makkerskab.

Den digitale værktøjskasse
Vi hjælper dig i gang med alt det digitale, og allerede en af de første dage i introforløbet tager vi snakken om, hvordan du hensigtsmæssigt kan og må bruge AI.
Vores IT-vejledere Søren og Andreas sørger for din IT-onboarding, dvs. alt det praktiske, der er nødvendigt for en gymnasieelev som dig. Du får login til både Lectio og skolens wi-fi, og så hjælper IT-vejlederne dig med at installere de programmer, som skolen gratis stiller til rådighed: Officepakken, WordMat og NSpire.
Særligt uddannede tutorer - vi kalder dem digitale tutorer - kigger også forbi i introforløbet for at give tips og tricks til bl.a. OneDrive, til mappestrukturer og filer, til noteteknik i både word og pdf og ikke mindst til, hvordan du bruger AI som makker og ikke maker.
Himmelegene
Glæd dig til Himmelegene, som afholdes den første fredag i introforløbet. Her skal du sammen med din klasse dyste i teamwork, balance, koordination, hukommelse, mod og meget mere.
Det er tutorerne, der er står ved posterne, hvor de både guider, hjælper og giver point - for Himmelegene er også en konkurrence mellem de nye klasser.
I starter dagen med fælles morgenmad i klassen. Her vil tutorerne sørge for, at I får lavet et kampråb og i øvrigt bliver klar til dagen med både ansigtsmaling og højt humør.
Når Himmelegene slutter, mødes vi på græsset til en hyggelig fælles frokost i det gode vejr.




Praktisk information
Vi har lavet en hel side kun til de praktiske informationer. Læs blandt andet mere om de fysiske rammer, bøger, parkering og SU.