Y7A8561

Himmelev Gymnasium får som det første gymnasium sit helt eget nyhedssite. Det hedder HimmeNews og er en del af skolens nye hjemmeside. Skriv til Louise (LR) hglr@himgym.dk, hvis du vil være en del af redaktionen.

BREAKING NEWS

Y7A8953
Signature Icon2

MÅNEDENS NYHEDSOVERBLIK

Hver måned hjælper vi dig med at gennemskue hvilke nyheder fra ind- og udland, der er særligt relevante for dig. Denne gang er det 2.x, der har samlet de 5 vigtigste nyheder, som du skal være opdateret på.

Piger Ved Indgang Fest

En time længere i sengen?

Det mener professor i søvnmedicin Poul Jørgen Jennum er nødvendigt for de fleste unge, eftersom teenagere ifølge forskeren har brug for mere søvn end både børn og voksne.

På Th. Langs Skole i Silkeborg er eleverne derfor begyndt at møde en time senere om morgenen. Her beskriver lærerne, hvordan eleverne er blevet mere aktive i både undervisningen og ved gruppearbejde. Så nu stiller vi så spørgsmålet: Vil dette også gavne gymnasieeleverne?

Læs artiklen ”En time mere i sengen”

Hoodie 12

Er TikTok med til at øge risikoen for kræft?

Tænker du også, at en høj uv er perfekt til tan, og husker du derfor ikke helt solcremen? Så skal du være opmærksom på, at 9 ud af 10 tilfælde af hudkræft og modermærkekræft skyldes uv-stråling fra solen. Kræftens bekæmpelse er bekymret over unges tilgang til solbadning og er chokeret over den negative påvirkning, unge har på hinanden – bl.a. gennem en helt ny soltrend på TikTok. Hvor meget påvirker TikTok egentlig dig og din solbadning?

Læs artiklen om TikTok-fænomenet

Y7A9407
White Icon

Menstruationsprodukter er blevet gratis i Skotland

Skotland har som det første land i verden sikret gratis adgang til menstruationsprodukter. Det sker bl.a. for at imødekomme det, der bliver kaldt ”period poverty”, der rammer fattige kvinder, der har svært ved at betale for de nødvendige menstruationsprodukter. Den skotske stat regner med at bruge 237 millioner kr. om året på den nye ordning. Skal bind og tamponer også være gratis i Danmark – ligesom toiletpapiret på offentlige toiletter? Så kan der blive lidt luft i SU-budgettet for nogle af os. Eller skal den danske regering frygte, at hvis borgerne får tilbudt ét bind, så snupper de bare hele pakken? Det diskuterer man på Christiansborg i øjeblikket.

Læs artiklen "Menstruationsprodukter bliver gratis i Skotland"

Fester 2

Gymnasiefesternes endeligt?

Sundhedsstyrelsen udsendte i begyndelsen af skoleåret et brev til rektorerne på landets gymnasier og erhvervsskoler med en række forslag til, hvordan man kan reducere alkoholforbruget til fester og andre arrangementer.  Et af forslagene lyder bl.a. på helt at forbyde alkohol til festerne fra skolestart og til efterårsferien. Faktisk så fraråder Sundhedsstyrelsen helt, at unge under 18 år overhovedet drikker alkohol. Bl.a. fordi det skader hjernen.

Men der er ikke overraskende delte meninger om et totalforbud. DGS (Danske Gymnasiers Sammenslutning) mener ikke, at et forbud er realistisk og peger fx på, at festerne så bare rykker ud i mere utrygge rammer. Hvad mener vi egentlig på Himmelev Gymnasium? Skal det være slut med forfest og fadøl i baren?

Læs artiklen om Sundhedsstyrelsens anbefaling

Grønt Himmelev

Da årets første morgensamling Go’ Morgen Himmelev løb af stablen i september, var det med fokus på bæredygtighed og indsatsområdet Grønt Himmelev. Johnny kunne fra scenen fortælle om bæredygtighedsarbejdsgruppen (pænt langt navn i øvrigt!) og nogle af de tiltag, der allerede er sat i værk. Fx er vores solceller på taget af hallen nyvaskede, så de kan suge max energi ud af efterårssolen. Vi får nye radiatorer i alle hjemstavne, el-ladestandere på p-pladsen og affaldssortering på hele skolen. Der sker virkelig noget! Men hvad mener himmegængerne egentlig? Go’ Morgen Himmelev-reporterne Silje og Annabell tog temperaturen på den grønne stemning på skolen. Du kan se resultatet i videoen her på siden.

Microphone

HIMMETALK S2:E1